نقش کلینیک حقوقی در تسهیل رسیدگی به قضایای فامیلی

مکان: دانشگاه کاتب، سالون اجتماعاات دانشگاه کاتب

تاریخ: 30/11/2019

این برنامه با تلاوت آیات قرآن کریم توسط آقای محرم گوهری آغاز شد. در قسمت افتتاحیه استاد امین محسنی دایرکتر کلینیک حقوقی در باره کلینیک حقوقی، خدمات آن و نحوه ورود متقاضیان به کلینیک معلومات مفصلی را ارائه نمودند.

سپس آقای دکتر ضامن علی حبیبی از اساتید دانشگاه کاتب، درباره قوانین شکلی و ماهوی و چگونگی اجرا و تطبیق این قوانین در محاکم مدنی و جزائی صحبت نمودند.

بعد از میان برنامه، خانم شفیقه سپر آمر دیپارتمنت حمایت از زنان کمیسیون مستقل حقوق بشر در خصوص فعالیت های این سازمان و چگونگی فعالیت و خدمات حمایوی آن صحبت نموده افزودند که حمایت از حقوق زنان و اطفال در کمیسیون از طریق برنامه هایی همچون برگزاری ورکشاپ، جلسات، سیمینارها و رسانه ها صورت می گیرد.  ایشان در ضمن از کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب که در دوره گذشته به 30 قضیه کمیسیون رسیدگی نموده، تشکر و سپاسگذاری نموده و در قسمت پایانی نیز خانم سپر وعده همکاری با کلینیک حقوقی را سپردند.

بعد از پایان سخنان خانم سپر، استاد علامه زاده یک تن از اساتید کلینیک حقوقی به اهمیت کلینیک حقوقی در توسعه، رشد و انکشاف دانش حقوقی پرداختند. ایشان در ادامه به اهمیت نقش کلینیک حقوقی در اقتصاد شهروندان پرداختند و افزدند که کلینیک امروزه نقش مهمی را در حل و فصل قضایای شهروندان که زیر خط فقر زندگی می کنند، ایفا می نماید.

در قسمت بعدی، آقای نوروز علی زاهدی یک تن از وکلای کلینیک درباره اصول کلی مساعدت های حقوقی و جرایم خشونت علیه زنان و مشکلات فرا روی وکلا در دفاع از مجنی علیه صحبت نمودند.

زهره احمدی نیز یک تن از دانشجویان کلینیک حقوقی تجربه ها و دستاورد های خود را از این دوره آموزشی به اشتراک گذاشتند.

در ادامه برنامه بعد از صرف نان چاشت از حضور دو تن از مهمان ویژه نقدیر و تشکر صورت گرفته و به خانم سپر تقدیر نامه و تحفه نقدی اهدا شده و از حضور استاد ضامن علی حبیبی نیز تقدیر صورت گرفت.

آقای یحیی محمدی نیز درباره اهمیت کلینیک حقوقی و تجربیات خود از این دوره صحبت نموده و در ادامه برنامه نیز دو تن از اساتید آقای علامه زاده و خانم عارفی همچنان دو تن از وکلا خانم آذر مهر و آقای زاهدی هیئت منصفه را تشکیل داده و به بحث و گفتگو پرداختند.

بخش بعدی برنامه را پنل تشکیل می داد که در این قسمت برنامه، خانم عارفی، استاد کلینیک حقوقی درباره نقض و خلاء های قانون منع خشونت علیه زنان و مشکلات موجود در زمان رسیدگی به دوسیه های آنان پرداختند. استاد علامه زاده نیز درباره رویه قضایی و نمونه های معمول در محاکم پرداختند. وکیل آذر مهر در ادامه به رویه قضایی در حل و فصل قضایا پرداختند و برنامه با سوال و جواب دانشجویان ادامه یافت.

در پایان برنامه، محصلین به چهار گروپ کاری تقسیم بندی شده و به کار گروهی پرداختند که نمایندگان هرگروه در پایان، به جمعبندی مباحث ورکشاپ کلینیک حقوقی و ارائه پیشنهادات پرداختند.

پایان بخش برنامه، سخنرانی و جمع بندی مجموعه مطالب و مباحث طرح شده در سمینار بود که توسط استاد محسنی ارائه گردید و ایشان از حضور و فعالیت هر یک از اشتراک کننده گان سمینار ابراز قدردانی و تشکر نمودند.