محکمه تمثیلی حقوق فامیل برگزار شد

تاریخ: 22/11/1398

مکان: سالون اجتماعات شعبه برچی دانشگاه کاتب

این برنامه در نخست با تلاوت قرآن کریم توسط آقای گوهری یکی از محصلین کلینیک حقوقی شروع شد، سپس دکتر جعفری معاون علمی و تدریسی دانشگاه کاتب در افتتاحیه این برنامه اظهار داشتند که کلینیک حقوقی کاتب رو به پیشرفت بوده است و همواره تلاش می کند تا با خدمات خود زمینه عدالت را برای مردم بی بضاعت خصوصا قشر آسیب پذیر جامعه زنان و کودکان فراهم سازد.

ایشان ضمن تقدیر و تشکر از حضور خانم نجلا راحل معاون انجمن مستقل وکلای مدافع افغانستان از این نهاد به عنوان یکی از همکاران شایسته کلینیک یاد نمودند و در ادامه نیز از تلاش و زحمت استاد محسنی جهت ارتقا و ظرفیت بیشتر کلینیک تشکر و اظهار سپاس نمودند.

در این محکمه تمثیلی خانم نجلا راحل، آقای احمد رشید سعادت و یحیی محمدی به عنوان هیئت قضایی حاضر شدند. همچنان آقای محمد امین جویا به عنوان وکیل مدعی علیه، سمیرا رحیمی و فرزاد فیضی به عنوان وکیل مدعی در این محکمه ایفای نقش نمودند.

ابتدا خانم سمیرا رحیمی به عنوان وکیل مدعی تفصیل دعوی موکله خود را این چنین به خوانش گرفت که نسرین با فردی به نام عزیز ازدواج نموده است که ثمره این ازدواج 3 فرزند می باشد، اما در طول یک سال خشونت های خانواده گی بالای نسرین صورت می گیرد و از سوی همسرش مورد لت و کوب، توهین و تحقیر قرار می گیرد. از طرفی موصوفه از سوی مادر شوهرش نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته و وی را مخاطب حرف های زشت، ناپسند و به دور از کرامت انسانی قرار می دادند. در مقابل وکیل مدافع مدعی علیه به دفاع از موکل خود پرداخته و هر یک از دلایل الزام خود را در محکمه بیان نمودند.

دلایل الزام وکیل مدعی

1-لت و کوب موکله توسط موکل مدعی علیه

2-معتاد بودن موکل مدعی علیه بالوکاله به مواد مخدر و مشروبات الکلی

3- آزار و اذیت موکله از سوی موکل مدعی علیه

4- دشنام، تحقیر و تخویف موکله از سوی مدعی علیه

5- عدم پرداخت تفقه به موکله از سوی مدعی علیه

دلایل الزام وکیل مدعی علیه

1-ادعای لت و کوب اتهامی بیش نیست، زیرا موکلم فردی با ایمان و مسلمان می باشد. به طوری که همه از حسن اخلاق و معاشرت نیکویش یاد می کنند.

2- ادعای اعتیاد نیز اتهامی بیش نیست، زیرا در مرکز جامع صحی تمام معاینات انجام شده و نتیجه معاینات خون و ادرار منفی بوده است.

3- ادعای مبنی بر آزار و اذیت وی صحت ندارد و در حقیقت بد رفتاری و احترام نگذاشتن به شوهر و فامیل وی را نسرین مرتکب شده است.

4- عدم پرداخت نفقه از سوی موکل نیز رد می شود زیرا وی کارمند خدمات اجتماعی بوده و ماهیانه بعد از کسر مالیات، معاش خود را به خانمش تسلیم می کند.

هر یک از وکلای مدافع به دفاع از موکلین خود پرداختند که در جریان محکمه تمثیلی نیز خانم نجلا راحل به سوالات مرتبط به موضوع پرداختند. آقای سعادت و محمدی نیز به عنوان هیئت قضایی سوالات خود را مطرح نمودند که به هر کدام از سوی وکلای مدافع پاسخ داده شد.

هر یک از محصلین کلینیک حقوقی در محکمه تمثیلی نقش های ذیل را به عهده داشتند.

1-زهره محمدی: مدعی                                7- سید ضیا حسینی: مخبر

2- محمد جاوید الیاسی: مخبر                        8- علی براتی: مخبر

3- محرم گوهری: ملا امام (مخبر)                   9 – زهرا کاینات: زن همسایه

4- زهره احمدی: خانم همسایه                      10- فرزانه صادقی: مادر مدعی علیه

5- عارف فرزام: مولوی                               11- فرشته صادقی: منشی جلسه

6- احمد سیر هروی: مخبر                          12- حسین علی ابراهیمی: مخبر

در پایان برنامه نیز خانم نجلا راحل ضمن تقدیر و تشکر از دایرکتر کلینیک حقوقی برای حضورشان در محکمه تمثیلی به بررسی جریان محکمه تمثیلی پرداختند. ایشان از برگزاری چنین محاکم تمثیلی به عنوان یک فرصت یاد نموده که قدمی بزرگ جهت رشد و پیشرفت دانشجویان کلینیک می باشد. همچنان خانم راحل ضمن تشویق و ترغیب دانشجویان کلینیک در هریک از نقش هایشان تاکید داشتند که دانشجویان می توانند با استفاده از چنین فرصت های پیش آمده، تجارب لازم را کسب نموده و به دانش حقوقی خود بیفزایند.

برنامه با سخنان پایانی استاد محسنی، دایرکتر کلینیک حقوقی خاتمه یافت.