سفر علمی- تفریحی کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب به ولایت باستانی هرات

اعضای کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب در راستای پیشبرد برنامه های خود و آشنایی با کلینیک های حقوقی و نهادهای عدلی و قضایی یک سفر چهار روزه از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ فبروری ۲۰۲۰ به شهر هرات داشتند.
در روز اول این سیر علمی از آرامگاه مشاهیر بزرگ افغانستان خواجه عبدالله انصاری عارف، عالم و نویسنده بزرگ قرن ۵ ه.ق ، فخر رازی فقیه و فیلسوف قرن ۶ ه.ق ، جامی شاعر، ادیب و صوفی نامدار قرن ۹ ه.ق و خواجه غلتان عالم پرآوازه این خطه باستان، بازدید صورت گرفت. طی این بازدید، راهنمای محترم آرامگاه خواجه جزئیات مفصلی در خصوص بناها، مقابر، ظرافت های هنری، پیشینه و مرمت این اماکن و بناها برای رهبری و اعضای تیم کلینیک حقوقی ارائه نمودند و دانشجویان و اعضای کلینیک با زندگینامه و شخصیت علمی و فرهنگی این بزرگان آشنا شدند.

در روز دوم، اعضای کلینیک بازدید از دانشگاه غالب را در برنامه خود داشتند. در دیدار از دانشگاه غالب، رییس محترم دانشگاه جناب داکتر رهیاب، استاد حسینی رییس پوهنزی حقوق و علوم سیاسی، استاد سروش، داکتر رادمند، آمر دپارتمنت حقوق، استاد احمدی رییس کلینیک حقوقی و سائر فعالان دانشگاه و اعضای کلینیک حقوقی غالب به تشریح و تبیین فعالیت ها و ساختار دانشگاه و همچنین کلینیک حقوقی غالب پرداختند. در این ملاقات، استاد محسنی، دایرکتر کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب نیز متقابلا به تشریح اهداف سفر، فعالیت ها و جایگاه علمی دانشگاه کاتب، تعداد دانشجو، تعداد کانکور ورودی، رشته ها، دانشکده ها، مقاطع تحصیلی، سطح و‌ کیفیت آموزش در دانشگاه کاتب پرداخته در ادامه تاریخچه کلینیک حقوقی و فعالیت های آموزشی و کاربردی کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب، چالش ها و موانع، راهکارها و راه حل ها را به بررسی گرفتند. پس از ختم جلسه، اعضای کلینیک حقوقی و دانشجویان از بخش های مختلف دانشگاه غالب دیدن نمودند.

عصر همین روز، بازدیدی دوستانه از انجمن مستقل وکلای مدافع شهر هرات انجام شد که با استقبال بسیار صمیمانه و گرم ریاست محترم انجمن همراه بود. رئیس انجمن مستقل وکلای مدافع محترم استاد نادری جزئیات کاملی از کارنامه انجمن را در اختیار بازدیدکنندگان قرار داد و شرح مفصلی از کارکرد مؤثر این نهاد را در بسط و توسعه عدالت قضائی در شهر هرات را بازگو نمودند که برای حضار آموزنده و شگفت انگیز بودند. با هماهنگی ریاست محترم انجمن و رهبری کلینیک حقوقی دانشگاه غالب، بازدیدکنندگان از سارنوالی و محکمه استیناف شهر هرات نیز بازدید نمودند که این بازدیدها توأم با گشاده رویی و تکریم نهادهای محترم انجام شد. ریاست های محاکم استیناف، سارنوالی و انجمن وکلای مدافع فعالیتهای این نهادها و سطح دسترسی قضایی در ولایت هرات را تشریح نمودند و متقابلا اساتید و دایرکتر کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب نیز اهداف این سفر و فعالیت دانشگاه و‌ کلینیک حقوقی کاتب را خاطرنشان نمودند.

در روز سوم سفر، اعضای کلینیک در یک سمینار علمی که از سوی دانشگاه غالب با مشارکت دانشگاه کاتب و دانشگاه دولتی هرات تنظیم شده بود، با عنوان «مسئولیت جزایی اشخاص در کد جزای افغانستان»، شرکت نمودند. در این سمینار، چهار موضوع: مسئولیت جزایی ناشی از قطع مذاکرات تجارتی بوسیله دکتر رادمند(دانشگاه غالب)، مسئولیت جزایی اشخاص حکمی توسط استاد صالحی(دانشگاه دولتی هرات)، مسئولیت جزائی اطفال بوسیله استاد علامه زاده(دانشگاه کاتب) و مسئولیت جزایی ناشی از سفید امضاء توسط استاد سروش(دانشگاه غالب) مورد بحث و واکاوی قرار گرفت. در ختم سمینار، دانشجویان کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب و سائر اشتراک کنندگان به طرح سؤالات از اعضای پنل پرداختند.

در روز چهارم هم از منظر جهاد که به منظور پاسداشت دوران جهاد ساخته شده و مناظر و صحنه های تجسمی خیره کننده از قیام ۲۴ حوت ۱۳۵۷ هرات و قتل عام مردم این شهر را بازآفرینی کرده و همچنین نمایشگاه بزرگی از انواع جنگ افزارهای قدیم و جدید را احتوا نموده، بازدید به عمل آمد.

در نهایت، بعد از ظهر این روز، تیم کلینیک حقوقی به شهرک صنعتی هرات رفته و دستاوردهای تولیدی و صنعتی این پارک صنعتی را از نزدیک مشاهده نمودند. بنا بود از کارخانه های متعددی بازدید صورت گیرد، اما به نسبت کمبود وقت صرفا از خط تولید وسایل طبی کارخانه «آسیا فارما» بازدید شد و‌ محصولات فوق العاده این کارخانه که با محصولات مشابه کارخانجات کشورهای پیشرفته برابری می کند، بازدیدکنندگان را شگفت زده نمود.
عصر روز چهارم، ۱۸ فبروری، تیم کلینیک حقوقی دانشگاه کاتب با دستاورد علمی- فرهنگی کم نظیر به کابل برگشت.
در پایان این گزارش، جا دارد از تمویل کنندگان و هماهنگ کنندگان این برنامه، رهبری دانشگاه کاتب، رهبری کلینیک حقوقی و مدیریت تدارکات دانشگاه صمیمانه تشکر نماییم که تلاش ورزیدند تا خدمات صادقانه، تسهیلات عالی و فرصت های مفید را در این سفر برای اعضاء فراهم نمایند.